Skip to content

ROWB

Het Regio Orkest West-Brabant (ROWB) is opgericht in Fijnaart in 1996 met als doel de bevordering van de kwaliteit van de amateur-muziek in de regio West-Brabant. Het orkest verenigt gevorderde muzikanten uit diverse gemeenten uit West Brabant en omstreken. Het orkest bestaat uit ruim ca. 50 leden, in de leeftijd van 20 tot 65 jaar.

Het repertoire van het ROWB is veelomvattend en sterk wisselend. Naast het muzikaal presteren nemen teamgeest en gezelligheid ook een belangrijke rol in binnen de vereniging. Kom naar één van onze concerten en overtuig uzelf. U bent van harte welkom!

Regio Orkest 25 jaar jong!

Artikel in de moerdijkse bode .

 

Natuurconcert in de beheerschuur van Natuurmonumenten in Ossendrecht.

Het ROWB speelt er een meeslepende uitvoering van het muzikale sprookje Peter en de Wolf van Prokofjev.

Het Natuurconcert is een activiteit van OERRR, de kindertak van Natuurmonumenten. www.oerrr.nl

Ze luisteren vandaag naar klassieke muziek en leren tegelijkertijd van alles over de wolf.
Iedereen zit rechtop in zijn stoel als Merlijn oorverdovend hard ‘Pas op!’ schreeuwt. Helaas te laat voor het eendje, dat net probeerde weg te vliegen. ,,Hap! Weg eend, in één hap

Lees meer in BNdestem

Terugblik…..

Op 12 mei bracht het Regio Orkest West-Brabant met Micheline van
Hautum de mooiste liedjes van de Belgische chansonnier Jaques Brel naar de Maagd in Bergen op Zoom.

Voor de pauze werd het publiek verrast door he werk The Fools Journey van de Nederlandse componist Hans van der Heide. Een muzikale schildering van de eerste negen kaarten van de ‘Grote Arcana van de Tarot’. Deze telt in totaal 22 kaarten en vertegenwoordigen de belangrijke veranderingen in het leven. Componist Hans van der Heide gaf elke kaart zijn eigen muzikale karakter. Het ROWB nam het publiek mee op deze avontuurlijke muzikale reis van de held van deze sage ‘ the Fool’. Een metafoor voor de reis van het leven.

In het werk Capriccio van Steven Verhelst liet Jos Jansen horen dat hij niet voor niets een veelgevraagd solist en al jaren Micheline’s speciale gast is. Het publiek genoot van alle facetten van de bastrombone. Van warme, donkere melodieën tot zware krachtige baslijnen.

Dat het Regio Orkest West-Brabant ook over jong talent beschikt werd duidelijk met het body percussionwerk Rock Trap. Al vingerknippend, klappend en fluitend liet het kwartet horen dat je ook muziek kunt maken met je lichaam als instrument!

Micheline van Hautem wordt sinds het verschijnen van haar succesvolle album ‘Songs of Jacques Brel’ uit 2002 gezien als een van Europa’s beste Brel-vertolkers. En dat maakte zij 12 mei in de Maagd helemaal waar! Zij wist het publiek vanaf de eerste noot te ontroeren. Met veel expressie en emotie bracht zij de mooiste liedjes van Jacques Brel. Kippenvel! Voor dit unieke project liet Micheline nieuwe arrangementen maken voor blaasinstrumenten en percussie door de veelgeprezen componisten Peter Habraken,
Jan Nellestijn en Guus Janssen. Het Regio orkest vulde hierdoor het prachtige stemgeluid van Micheline goed aan. Het orkest zat op het puntje van haar stoel en ‘plakte’ aan de stok van trotse dirigent Dick Verhoef. Het orkest kijkt terug op een fantastisch concert!

Terugblik…..

2020-nieuwjaarsconcert-1
2020-nieuwjaarsconcert-2
Bezoek ons op

Bezoek ons op

Social media
Like

Like

ons op
Facebook
Beluister

Beluister

ons op
Soundcloud
Bekijk

Bekijk

onze foto's op
Flickr
Zie

Zie

ons op
YouTube
Praat

Praat

met ons mee op
Twitter